Вівчарство

Вівчарством Компанія МАЯК займається 12 років, і розпочала формування стада ще в 2010 році, з поголів’я овець, що налічувало 35 преярок дворічного віку, 60 ярок 15-16 місячного віку та 10 баранчиків дворічного віку — Асканійської тонко-рунної породи Таврійського типу.

На сьогодні, стадо сформоване уже із 1700 особин, з яких:
  • ярки та вівцематки — 1293 голови;
  • валухи та племінні барани — 331 голова.

Основною метою ведення вівчарства в Компанії МАЯК є отримання якісного м'яса баранини та виробництво м'ясо-ковбасних виробів згідно ДСТУ та авторських рецептур технологів м'ясокомбінату.

У 2021 році Агрофірма МАЯК розпочала етап розведення нової для української місцевості породи — Шароле, шляхом осіменіння овець породи Асканійської тонко-рунної бараном плідником Прованс. У травні 2022 року Компанія отримала перший приплід.

Шароле – порода овець виведена на території Франції у позаминулому столітті, для видобутку м’яса та вовни. Шкіра сірого або рожевого відтінку, шерсть густа, середньої тонкості і якості, білого кольору з темними плямами. Баран виростає до 80 см у холці, а вівця – 70 см; маса тіла дорослого самця становить близько 150 кг, а самки – 90 кг. Новонароджені ягнята можуть важити від 3 до 6 кг, в залежності від кількості приплоду.

Для вирощення овець розроблений спеціальний раціон на основі: сіна лугового та люцерни, сінажу житнього та бобового, зернової суміші, кладовими якої є зернові фуражні культури, які вирощуємо на полях агрофірми.

В чому цінність маяківського м'яса баранини?
  • молода ягнятина (м’ясо тварин до одного року) є дієтичною;
  • м'ясо баранини багате на білок;
  • баранина містить багато на корисних речовин: вітамінами групи В, D, E, K.
  • нормалізує обмінні процеси в організмі;
  • покращує розумову діяльність;
  • містить кальцій який позитивно впливає на міцність кісток та зубів.

Цікаві факти про овечок:
  • вівці антистресові тварини та мають гарну пам'ять;
  • вівця сезонна тварина яка вагітніє весною або восени;
  • роди у овець, називається окіт, який може бути 2 рази на рік.
  • вівці багатоплідні, зустрічаються двійнята або навіть трійнята, яких мами бережно оберігають;
  • вівці мають прямокутні зіниці та розрізняють кольори;

До виробництва натуральних продуктів харчування Компанія ставиться відповідально, контролюючи якість на кожному етапі, починаючи від польових робіт, закладання кормів для овець, їх годівлі, утримання до виробництва високоякісної сировини для натуральних продуктів.

Виробляючи натуральні продукти харчування ми дбаємо про здоров'я української нації! Обираючи натуральні продукти – ми обираємо здоров'я!
Вівчарство
ТОВ "Агрофірма "Маяк"